Latex spuiten nieuwbouwwoning

Met latex spuiten brengen we machinaal latex verf op muren en plafonds aan. Het streeploos eindresultaat mag er wezen. Latex spuiten voor de nieuwbouwwoning is de meest effectieve en snelste methode om de woning tot in detail af te werken. Steeghs Schilderwerken staat bekend om latex spuitwerk van hoge kwaliteit!

Onze service

Projectmanagement

Wij zorgen ervoor dat het project volledig naar wens van de klant wordt opgeleverd

Samenwerking

Naast het schilderwerk kunnen wij beroep doen op betrouwbare aannemers, stukadoors en tegelzetters uit de regio waarmee wij regelmatig samenwerken

Milieubewust afvoeren afval

Onze vakmensen nemen al het afval na oplevering weer mee en scheiden dit. Wij zorgen ervoor dat op de juiste manier wordt afgevoerd bij het milieustation

100% tevredenheid garantie

Onze vakmensen willen dan klanten 100% tevreden zijn. Tijdens het project betrekken wij de klant bij de werkzaamheden. Tussentijds lopen wij met de klant het project nogmaals door en evalueren wij of de klant 100% tevreden is

Vraag een offerte aan–>

De voordelen van latex spuiten in nieuwbouwwoningen

Latex spuiten heeft ten opzichten van gewoon texen (verven) vele voordelen. Ten eerste is er het streeploos en baanloos resultaat, iets dat bij normaal latexwerk te vaak voorkomt. De schilder levert de wanden met 2-laags spuitwerk af, waardoor de kwaliteit vele malen hoger ligt. De nieuwe bewoners hebben hierdoor weinig onderhoud aan de wanden.

Het latex spuiten van wanden en plafonds heeft nog een belangrijk voordeel: het is een stuk sneller klaar. Een eengezinswoning is in gemiddeld 2-4 dagen gereed, een nieuwbouw appartement duurt slechts 2 dagen. Hierdoor kan de woning sneller als verwacht worden opgeleverd. Het latex spuiten van een villa kan al binnen 5 dagen worden opgeleverd.

De voordelen van latex spuiten op een rij:

  • Superstrak eindresultaat
  • Hoge kwaliteit schilderwerk
  • Sneller resultaat
  • Kostenbesparend

Latex spuiten nieuwbouwwoning Venray

De werkwijze van latex spuiten

Latex spuiten bespaart veel tijd en geld, iets dat met name bij nieuwbouwprojecten belangrijk is. Vooral wanneer er veel vierkante meters gedaan moeten worden valt hier veel op te besparen. Er komt geen roller aan te pas, waardoor de schilder een stuk sneller doorwerkt. Dagenlang met de hand schilderen behoort hiermee tot de verleden tijd. Kostenbesparend en snel, precies wat een nieuwbouwproject nodig heeft.

Natuurlijk vraagt latex spuiten van de nieuwbouwwoning wel om een goede voorbereiding. De wanden zijn droog en klaar voor behandeling, dan kan de schilder met de eerste werkzaamheden beginnen. De meeste tijd zit in het afplakken, wat belangrijk is om alles zo goed en netjes mogelijk op te leveren.

Het latex spuiten van de nieuwbouwwoning verloopt snel en secuur, waarbij geen centimeter wordt overgeslagen. Geen lichtere of donkere plekken: alles is één geheel. Een strak eindresultaat dat iedereen zal verbazen. Hierna begint het opruimen, waarbij de schilder alles meeneemt. De eengezinswoning of het appartement is klaar voor oplevering. Steeghs Schilderwerken is uw betrpuwbare partner voor al uw spuitwerk!

Kleurkeuze bij latex spuiten

Voor de meeste nieuwbouwwoningen wordt witte latexverf gebruikt, tenzij de woningeigenaar of koper een andere kleur wenst. Het is belangrijk om dit van tevoren goed te communiceren. Bij een nieuwbouwproject hangt het ervan af of de wanden sausklaar of behangklaar worden opgeleverd. Dit is namelijk van invloed op de werkwijze met betrekking tot latex spuiten van de nieuwbouwwoning.

Latex spuiten nieuwbouwwoning alle kleuren

Wanden met een spuitklare en sausklare afwerking

Bij een spuitklare wandafwerking wordt deze egaal opgeleverd zonder dat er oneffenheden in de wand aanwezig zijn. Dit is de beste afwerking voor het latex spuiten, omdat dit verder geen voorbereiding vraagt. Oneffenheden ontbreken waardoor de professionele schilder direct kan beginnen met spuiten.

Soms is er voor een sausklare afwerking gekozen. De wanden zijn wel netjes afgewerkt en geschikt voor latex spuiten, maar door de dunne laag lijst daar kan het eindresultaat iets minder mooi zijn.

Niet elke nieuwbouwwoning wordt met een spuitklare of sausklare wandafwerking opgeleverd. Dit heeft te maken met de hogere kosten, waardoor soms gekozen wordt voor een behangklare afwerking. Bij twijfel is het altijd beter om de stukadoor óf de schilder te laten beoordelen of de wand direct geschikt is voor latex spuiten.

Behandeling van behangklare wanden

Het voordeel van behangklare wanden is dat dit met betrekking tot het nieuwbouwproject kosten bespaart. Voor het latex spuiten brengt dit echter extra werk met zich mee. De wand bevat oneffenheden die na het behangen niet meer aanwezig zijn. Op de wand te voorzien van streeploos latex spuitwerk moeten deze oneffenheden eerst worden weggewerkt. Gebeurt dit niet, dan zijn putjes, deuken of scheurtjes juist extra zichtbaar.

Werkende muren in nieuwbouwwoningen

Tijdens het bouwproces zit er nog vocht in de wanden of muren. Hierdoor kunnen de wanden nog iets bewegen, waardoor er kleine scheurtjes ontstaan. Voor aanvang van het latex spuiten is het belangrijk dat deze scheurtjes hersteld zijn. Juist daarom is het belangrijk dat de wanden goed droog zijn en niet meer ‘werken’. Dit voorkomt dat er na het latex spuiten toch nog scheurtjes ontstaan.

Helaas is het ontstaan van scheuren niet altijd te voorkomen. Vaak zien de woningeigenaren na enkele weken of maanden toch weer wat scheuren in de wanden. Herstel van de scheurtjes en opnieuw (gedeeltelijk) latex spuiten kan de oplossing zijn.

 

Recent opgeleverde projecten

Latex spuiten van een villa

Latex en lak spuiten Venlo

Bij dit project hebben wij het houtwerk in een donkere kleur gespoten. De wanden in een mooie Caparol kleur gespoten en het plafond RAL9016. Bekijk de foto’s via onderstaande link

Latex spuiten van een villa

Latex spuitwerk Tegelen

Voor dit project hebben wij de wanden in twee verschillende kleuren gespoten. De mooie okergele kleur geeft veel warmte en sfeer aan de woonkamer

Latex spuiten venray

Nieuwbouwvilla Venray

Deze prachtige nieuwbouwvilla in Venray hebben wij volledig latex gespoten. De deuren en kozijnen hebben wij ook airless gespoten

Wij zorgen voor 100% tevredenheidsgarantie

Door onze ervaring, kennis en nauwe samenwerking met partners kunnen wij de hoogste kwaliteit spuitwerk leveren. Geen opdracht is te groot voor ons. Steeghs Schilderwerken is het schildersbrijf in Venlo met de meeste ervaring in spuitwerk van woningen en bedrijfspanden. Wij werken samen met de beste stukadoors, tegelzetters en schilders waardoor wij u al het werk uit handen kunnen nemen. Heeft u een groot of klein project neem dan contact met ons op. Wij staan u graag bij met professioneel advies en begeleiden u graag. Het is ook mogelijk om op eerder opgeleverde projecten een kijkje te komen nemen.

Bel ons om een afspraak te maken:

06-87735570